I.P.L. & Zonnebad

Wat kan en wat kan je beter vermijden.

In tegenstelling tot wat er op vele websites [ook die van schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en overige media] wordt geschreven, is het met de moderne I.P.L. apparatuur en I.P.L. behandelingen niet zo dat u weken lang NIET in de zon of onder de zonnebank zou mogen.

Dit is klinkklare onzin, welke m.i. wordt geroepen door mensen die met oude apparatuur dan wel slecht onderhouden apparatuur en een fors gebrek aan vakkennis wordt geroepen. De moderne IPL apparatuur is niet te vergelijken met de apparaten van enkele jaren geleden, tegenwoordig is o.a. de filtering van het pulslicht een stuk verbeterd ten opzichte van de wat oudere machines.

U kunt na slecht 2 a 3 dagen gerust, maar wel met mate in de zon of onder de zonnebank (niet te zwaar en te lang natuurlijk)liggen. Er zou u, mits u gepaste voorzorgsmaatregelen neemt, niets engs of gevaarlijks kunnen overkomen.

Wel is het zo dat u vlak voor of na de behandeling niet net even snel een zonnebankje of een dagje zonnebaden aan het strand moet doen, want op een verbranden huid wil & ga ik niet werken, dit in verband met het risico op huidverbrandingen door de intense puls flits die het Yperion apparaat genereert.

Wel is het zou dat u de eerste 2 tot 3 dagen beter een beetje uit de zon kunt blijven, en de dagen erna zich goed moet insmeren, met een goede zonnebrandcrème van het liefst factor 20 of hoger.

Het is dit in ieder geval aan te raden om een hoge factor zonnebrandcrème te gebruiken, de zon van tegenwoordig is een stuk actiever dan enige decennia geleden, en als de zon op haar hoogst punt is, dan is het altijd al beter om de schaduw wat meer op te zoeken dan bijvoorbeeld rond 4 uur ’s middags.

Dit weten mensen die rond de middellandse zee wonen al zins mensenheugenis, zij houden rond deze gevaarlijkere zonne-uren daarom veelal Siësta, m.a.w. middagrust. Ik kan u niet anders aanraden dit ook te doen, en vergeet niet genoeg water te drinken, dit komt u en uw huid alleen maar ten goede.

Het merk welke ik gebruik in mijn praktijk behoort tot de absolute top op het gebied van IPL apparatuur, de firma Yperion is zeer vooruitstrevend in haar benadering van veiligheid voor de cliënt en bezit als enige het medisch keurmerk, dit naast de EU & ISO specificaties & keurmerken, welke de Yperion L900 HR/SR heeft.

De Yperion L900 HR/SR heeft 196 voorgeprogrammeerde functies/instellingen, dit is meer dan welk ander merk dan ook, de computer in het apparaat test keer op keer zelfstandig of alles werkt zo als dit moet, heeft een volledig beveiligd lichtspectrum tussen de 400 & 1000nm. Mocht er ook maar iets niet door de test komen, dan zal het apparaat weigeren te pulsen (flitsen) dit om enige vorm van schade aan de cliënt(e) & behandelaar te voorkomen.

Verder wordt de machine in mijn praktijk volgens schema onderhouden door de officiële Nederlandse leverancier, en niet door “een mannetje” of “via via”, mijn clientèle is mij meer waard.

Dus, geen weken uit de zon blijven, wel de eerste 2 a 3 dagen niet te veel in de zon, en goed insmeren met een goede zonnebrandcrème van factor 20 of hoger, en veel water drinken.